Thessaloniki, αγγελίες, νέα, Θεσσαλονίκη οδηγός
αγοράς, πολιτιστικά, έξοδος, εκπαίδευση, καιρός, εργασία, τουρισμος, χρησιμα τηλ.

   
Ufos, Εξωγήινοι, Απαγωγές - Μαρτυρίες    
Ufos, Aliens, Abductions - Evidence

o επιστροφή


 

©Thelo.gr 2003

\

Οι μαρτυρίες ξεκινούν, όπως είπαμε, αρκετά χρόνια πριν στο παρελθόν. Έχουν τη μορφή εικόνας και κειμένου. Εδώ μπορείτε να βρείτε αρχαίες αναφορές για ufos.
Στην αρχαία ινδική λογοτεχνία, για παράδειγμα, υπάρχουν πολλές αναφορές για ιπτάμενα αντικείμενα. Μια ακόμη πολύ δημοφιλής περιοχή έρευνας είναι μια φυλή της Αφρικής που ονομάζεται Doga. Στους μύθους της φυλής αυτής βρίσκει κανείς αστρονομικές γνώσεις που θεωρητικά είναι απίθανο να γνωρίζουν. Μάλιστα γνώριζαν την ύπαρξη αντικειμένων που και σήμερα οι αστρονόμοι μπορούν να τα δούν μόνο με πολύ εξειδικευμένα τηλεσκόπια. Τα γνώριζαν από κάποιο άλλο πιο ανεπτυγμένο πολιτισμό; Τα Dropas είναι μια άλλη διάσημη "ανεξήγητη" περίπτωση. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο σύστημα τούνελ μέσα σε βουνό, στα Ιμαλάια. Τα τοιχώματα των διαδρόμων είναι υπερβολικά λεία, πρέπει να έγιναν με μέσα που δε διέθεταν οι κάτοικοι της περιοχής (και πιθανόν δε διαθέτουν ακόμη). Το πιο περίεργο, βέβαια, στα τούνελ αυτά είναι κάποια ευρήματα σκελετών που δε μοιάζουν ανρθρώπινα. Έχουν πολύ μικρότερο ύψος από έναν άνθρωπο και υπέρογκο κρανίο. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα τούνελ αυτά.


Αρχαία ζωγραφική σε σπηλιά

Κάποιοι άλλοι ερευνητές εξετάζουν την περίπτωση ενός 10ου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα. Αυτοί πιστεύουν ότι από τον πλανήτη αυτό ήρθαν κάποτε εξωγήινοι στη Γη και "ευθύνονται" για αρκετά από αυτά που διαβάζουμε σήμερα στη Βίβλο, στο βιβλίο της Γένεσης. Διαβάστε εδώ περισσότερα:
Αρχαίοι αστροναύτες 

Γενικά, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη η άποψη ότι είναι πολύ πιθανό να έχουν παρέμβει εξωγήινοι στην ανθρώπινη εξέλιξη. Εδώ θα βρείτε ένα σχετικό άρθρο.

Πολλοί ερμηνεύουν μάλιστα κάποια κείμενα της Βίβλου ως "επαφές". Για παράδειγμα, τη σκηνή κατά την οποία ο Θεός μιλάει στο Μωυσή "πάνω από ένα φλεγόμενο αντικείμενο" ή η εμφάνιση ενός ανθρώπου από χρυσό στο Δανιήλ. Περισσότερες τέτοιες ερμηνείες θα βρείτε εδώ:
Η σχέση της Βίβλου με τα ufo

Ψάχνοντας κανείς στο διαδίκτυο θα βρει άπειρες ιστοσελίδες με μαρτυρίες ανθρώπων σχετικά με κάποια επαφή τους με εξωγήινο πολιτισμό. Κάποιοι βλέπουν σφαιρικές μπάλες φωτός στα δωμάτιά τους, κάποιοι άλλοι (το πιο συχνό) βλέπουν σκάφη με φωτάκια να προσγειώνονται ή να αιωρούνται πάνω από τα σπίτια τους, αθόρυβα, μεγάλα... Δείτε εδώ κείμενα με τέτοιες μαρτυρίες:
Sightings

Δείτε, επίσης, εδώ μια μεγάλη λίστα με προσωπικές μαρτυρίες. Στην ίδια ιστοσελίδα περιλαμβάνεται και άλλο υλικό, σχέδια, γράμματα εξωγήινων, εξωγήινη γραφή, σύμβολα κ.λπ. Οι αναφορές για ιπτάμενα αντικείμενα αγνώστου ταυτότητας δεν περιορίζονται μόνο στο εξωτερικό. Στο Ελληνικό Κέντρο Αναφοράς UFO μπορείτε να διαβάσετε για τέτοιες αναφορές, καθώς και μια μικρή ιστορική αναδρομή για αναφορές UFO στον ελληνικό χώρο.

Ανάμεσα στους μάρτυρες αυτούς συγκαταλέγονται και επιστήμονες και μάλιστα ίσως οι ειδικότεροι στο χώρο του διαστήματος: οι αστροναύτες. Διαβάστε εδώ αναφορές αστροναυτών για περίεργες επαφές κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους στο διάστημα.
Ακόμη,  μπορείτε να διαβάσετε μια συνέντευξη του πρώην αστροναύτη Gordon Cooper για περίεργα αντικείμενα που είδε αυτός και οι συνάδελφοί του στο διάστημα.

Αρκετοί από τους ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είδαν κάτι, έτυχε να έχουν και κάποια κάμερα που κατέγραψε αυτό που είδαν. Οι καταγραφές αυτές συχνά αποδεικνύουν ότι τουλάχιστον αυτό που είδαν οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν ψευδαίσθηση. Δε θα μπορούσε μια βιντεοκάμερα να καταγράψει μια ψευδαίσθηση. Το αν πράγματι πρόκειται για προϊόν εξωγήινου πολιτισμού είναι ένα άλλο θέμα. "Κατεβάστε" από αυτή τη μεγάλη λίστα εικονικών αρχείων οπτικές καταγραφές. Θα βρείτε και το "διάσημο" πλέον βιντεάκι της αυτοψίας και πάρα πολλά άλλα...
Δείτε επίσης Προσωπικές βιντεοκαταγραφές ufo ενός ερασιτέχνη.

Ειδικότερα, το βίντεο της "αυτοψίας" έχει προκαλέσει ατελείωτες συζητήσεις για την γνησιότητά του. Η πλάστιγγα γέρνει περισσότερο προς τη μη γνησιότητα, καθώς έχουν εντοπιστεί αρκετά σημεία που αποδεικνύουν το ότι πρόκειται για μοντάζ. Μάλιστα, η πλειοψηφία όσων "πιστεύουν" στους εξωγήινους, επίσης δεν αποδέχεται το βίντεο αυτό ως γνήσιο. Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικές κριτικές για τη γνησιότητα αυτού του βίντεο:
Καρέ καρέ ανάλυση του βίντεο της αυτοψίας
Ερμηνείες για το ίδιο βίντεο


Σκηνή από το βίντεο της αυτοψίας. 
Ένα ακόμη "διάσημο" βίντεο είναι εκείνο της ανάκρισης ενός εξωγήινου. Στην εικόνα αριστερά βλέπετε μια σκηνή από το βίντεο αυτό. Στο βίντεο φαίνεται η ανάκριση ενός "γκρίζου" εξωγήινου σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Είναι δίχως ήχο, ο εξωγήινος δείχνει ταλαιπωρημένος και πιθανόν κακοποιημένος. Η γνησιότητα αυτού του βίντεο δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη. Ωστόσο, δεν έχει ούτε απορριφθεί οριστικά ως ψεύτικο, όπως το παραπάνω. Διαβάστε εδώ κάποιες απόψεις για τη γνησιότητα του βίντεο αυτού καθώς και κάποιες ερμηνείες ενός ουφολόγου και του ανθρώπου (με το κωδικό όνομα Victor) που ισχυρίζεται ότι πήρε κρυφά ένα αντίγραφο αυτού του βίντεο από κάποια στρατιωτική υπηρεσία. Και αυτό το βίντεο μπορείτε να το "κατεβάσετε" εδώ. Η ανάκριση αυτή έγινε στη λεγόμενη Area 51 στη Nevada, όπου θεωρείται ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει σε μυστικές εγκαταστάσεις τα συντρίμμια διαφόρων ΑΤΙΑ που έχουν συντριβεί, χρησιμοποιώντας τα για ανάλυση της τεχνολογίας τους.

Κάποιοι άλλοι μαρτυρούν όχι μόνο την οπτική επαφή, αλλά την λεγόμενη επαφή "τετάρτου τύπου", οι απαχθέντες. Απειρες οι μαρτυρίες που μπορεί να συναντήσει κανείς και οι περισσότερες μοιάζουν μεταξύ τους. Πιο σπάνιες είναι οι μαρτυρίες που συνοδεύονται από αναμνήσεις από το χώρο στον οποίο απήχθησαν. Οι περισσότεροι αναφέρουν κενά στο χρόνο τους, κενά μνήμης, ευερεθιστότητα, γενικότερα προβλήματα μνήμης, κάποιοι ακούν ήχους και βόμβους στα αυτιά τους. Κάποιοι άλλοι συμπεραίνουν την απαγωγή τους από τα σημάδια που βρίσκουν στα σώματά τους: ουλές, γρατζουνιές, στίγματα, μέχρι και εμφυτεύματα. Ανεξάρτητα από το αν οι άνθρωποι αυτοί απήχθησαν πραγματικά ή όχι, ένα σημαντικό γεγονός είναι ότι η εμπειρία (ή η ερμηνεία κάποιας εμπειρίας) τους αφήνει ψυχικά τραύματα: νιώθουν αποκομμένοι από το περιβάλλον τους, άγχος για κάποια ενδεχόμενη μελλοντική απαγωγή, ανησυχίες για πιθανά προβλήματα υγείας από την έκθεσή τους σε εξωγήινο περιβάλλον και από την "εξέταση" ή ακόμη και χειρουργική επέμβαση που τους έγινε.
Διάσημες απαγωγές στην Αγγλία

Το θέμα των απαγωγών είναι ένα θέμα που λαμβάνεται πολύ στα σοβαρά από αυτούς που "πιστεύουν". Μάλιστα μπορεί να βρει κανείς ερωτηματολόγια με τα οποία μπορεί να εξετάσει εάν έχει πέσει θύμα απαγωγής. Δείτε εδώ όλα τα 58 ενδεικτικά σημεία μιας πιθανής απαγωγής σας.
Εκτός από τέτοιου είδους ερωτηματολόγια, μπορεί να βρει κανείς στο διαδίκτυο συμβουλές για την αποφυγή της απαγωγής:
Φτιάξτε μια συσκευή που θα σταματάει την απαγωγή
Οδηγίες για να αποφύγετε το...αναπόφευκτο
Αντίσταστη...στους εξωγήινους
Κάποιες από τις ερωτήσεις για να εξετάσετε εάν σας έχουν απαγάγει
Είχατε την αίσθηση ότι χάσατε κάποιο μέρος του χρόνου σας;
Νιώσατε να έχετε παραλύσει στο κρεβάτι σας με την παρουσία κάποιου όντος;
Έχετε περίεργα σημάδια ή/και ουλές στο σώμα σας, των οποίων δε γνωρίζετε την προέλευσή τους;
Συνέβησαν στη ζωή σας ανεξήγητα γεγονότα τα οποία σας προκάλεσαν ανησυχία;
Νιώθετε ότι σας παρακολουθούν;
Έχετε κάποιο ανεξήγητο φόβο απέναντι σε ιατρούς;
Βλέπετε όνειρα που περιλαμβάνουν καταστροφές;

Όλες αυτές οι αναφορές προέρχονται κυρίως από τις ΗΠΑ - γεγονός που από μόνο του προκαλεί υποψίες στους σκεπτικιστές. Γιατί υπάρχει τόσο ενδιαφέρον των εξωγήινων για τη χώρα αυτή; Οι υπόλοιποι δεν τους "κάνουμε"; Ωστόσο, δεν είναι ακριβώς αποκλειστικότητα αμερικανική, καθώς τον τελευταίο καιρό σε όλο τον κόσμο συζητείται το θέμα και υπάρχουν ανάλογες αναφορές για "επαφές". Υπάρχουν "επαφές" ή απλά εισήχθη στις χώρες του υπόλοιπου κόσμου και αυτό το μέρος της αμερικανικής κουλτούρας, μαζί με όλα τα άλλα "καταναλωτικά αγαθά"; Στον τομέα Links αυτού του αφιερώματος θα βρείτε πύλες ufo διαφόρων χωρών.

Ένα άλλο γεγονός που θεωρείται αποδεικτικό στοιχείο για την επίσκεψη εξωγήινων στη Γη είναι τα περίεργα σχέδια σε χωράφια, όπως αυτό που βλέπετε στη φωτογραφία αριστερά. Πολλοί, βέβαια, ισχυρίζονται ότι τα σχέδια αυτά μπορεί να έχουν φτιαχτεί από οποιονδήποτε. Εδώ μπορείτε να δείτε πώς να φτιάξετε κι εσείς ένα τέτοιο σχέδιο (και να τρομοκρατήσετε όσους "πιστεύουν" - δεν το συνιστούμε, απλά το παραθέτουμε ως μια εξήγηση). Διαβάστε ακόμη το άρθρο αυτό του BBC για τα σχέδια αυτά. Στη σελίδα αυτή θα βρείτε περισσότερες φωτογραφίες με σχέδια σε χωράφια στον Καναδά.

Επιπλέον, σε αρκετές από τις πολιτείες των ΗΠΑ, πολλές είναι οι αναφορές αγροτών για την "απαγωγή" ή κατακρεούργηση αγελάδων τους. Οι αγρότες συνήθως βρίσκουν τα πτώματα των αγελάδων τους διαμελισμένα. Σύμφωνα με τις πηγές που μεταδίδουν τέτοιου είδους αναφορές, οι ειδικοί δυσκολεύονται να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου των ζώων. Αποκλείουν την πιθανότητα να οφείλεται σε κάποιο γνωστό σαρκοφάγο (αλεπού, λύκο κ.λπ.). Τι να συμβαίνει, λοιπόν; Εκτός απ' όλα τα άλλα, οι εξωγήινοι έρχονται για να φάνε και τα ζώα μας;

Προηγούμενη Ενότητα

Συνέχεια στην Επόμενη Ενότητα: Ουφολογία

 

 

 

o επιστροφή

  © 2002 thelo.gr  -  All rights reserved