Thessaloniki, αγγελίες, νέα, Θεσσαλονίκη οδηγός
αγοράς, πολιτιστικά, έξοδος, εκπαίδευση, καιρός, εργασία, τουρισμος, χρησιμα τηλ.

   
Ufos, Εξωγήινοι, Απαγωγές    
Ufos, Aliens, Abductions

o επιστροφή


 

©Thelo.gr 2003

\

Τι συμβαίνει με τα περίεργα σχέδια σε χωράφια; Γιατί ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει σε επαφή με εξωγήινα όντα ή τουλάχιστον έχουν δει ένα ιπτάμενο αντικείμενο αγνώστου ταυτότητας; Λένε όλοι τους ψέματα; Εάν ναι, για ποιο λόγο; Εάν όχι τι συμβαίνει, υπάρχουν στ' αλήθεια εξωγήινοι πολιτισμοί; Και αν ναι, γιατί μας επισκέπτονται;

Οι αναφορές για εξωγήινους πολιτισμούς μπορούν να βρεθούν, σύμφωνα με τους ερευνητές του αντικειμένου στα πολύ παλιά χρόνια. Μια πηγή είναι τα σχέδια και οι αναπαραστάσεις. Περιέργως, οι πίνακες ζωγραφικής, οι τοιχογραφίες και άλλες απεικονίσεις αναπαριστούν αντικείμενα και όντα, όμοια με τις σύγχρονες αναφορές ανθρώπων που έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο εξωγήινο ον ή σκάφος. Δείτε για παράδειγμα αυτές τις φωτογραφίες εικόνων που σε κάποια σημεία τους αναγνωρίζει κανείς περίεργα, ειδικά για την εποχή που έγιναν, αντικείμενα. 
 Ανάγλυφη αναπαράσταση που βρέθηκε στην Αίγυπτο. Διακρίνεται ένα ελικόπτερο και άλλα περίεργα για την εποχή σκάφη.

Αρκετές από τις εικόνες αυτές εκτίθενται και σήμερα σε χώρους που μπορεί να επισκεφτεί κανείς. Ήταν μήπως κάποια τυχαία έμπνευση των καλλιτεχνών; Δεν προκάλεσε την περιέργεια σε κάποιους ανθρώπους της εποχής του Μεσαίωνα, για παράδειγμα, η απεικόνιση αυτών των ασυνήθιστων αντικειμένων μέσα σε έναν πίνακα ζωγραφικής; Μήπως οι πραγματικές εικόνες έχουν παραποιηθεί από κάποιους επιτήδειους; Ένα ερώτημα που θα μας απασχολήσει και στη συνέχεια, είναι ο λόγος για τον οποίο κάποιος σκοπίμως εφευρίσκει ή παραποιεί στοιχεία με σκοπό την δημιουργία αποδείξεων για την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών, οι οποίοι μάλιστα, μας επισκέπτονται. Εάν, δηλαδή, τα στοιχεία στα οποία βασίζονται οι πολλές φορές αποκαλούμενοι "ψευδο"-ερευνητές είναι αποτελέσματα μοντάζ και ψεύτικα, ποιος είναι ο σκοπός μιας τέτοιας παραποίησης; Σε κάποιο σημείο παρακάτω θα αναλύσουμε αυτή την απορία.


Λεπτομέρεια τοιχογραφίας που βρέθηκε στην Αυστραλία και χρονολογείται περίπου στα 3000 π.Χ
Στη σύγχρονη εποχή, οι μαρτυρίες ανθρώπων για επαφές με εξωγήινες μορφές ζωής και τεχνολογίας ολοένα αυξάνονται. Μάλιστα, αυξάνονται μετά από την προβολή ταινιών που πραγματεύονται εξωγήινες "επισκέψεις". Μήπως, όμως, αυξάνονται επειδή απλά ο πληθυσμός (το δείγμα που θα έλεγαν και οι επιστήμονες) είναι μεγαλύτερος; Αυτή την εποχή ο πληθυσμός της Γης είναι πολλαπλάσιος απ' ό,τι 1000 χρόνια πριν. Εάν, δηλαδή, ένα 20% του πληθυσμού της Γης έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με κάποιο εξωγήινο ον, το ποσοστό αυτό αντιστοιχούσε σε σαφώς μικρότερο αριθμό ανθρώπων πριν από 1000 χρόνια απ' ό,τι σήμερα. Μήπως, ακόμη, μας δίνεται η εντύπωση ότι αυξήθηκαν οι "επαφές", λόγω της δυνατότητας που παρέχεται στη σύγχρονη εποχή για ενημέρωση; Μια είδηση σήμερα μπορεί να φτάσει απ' τη μια άκρη της Γης στην άλλη σε ελάχιστο χρόνο.

Η πίστη κάποιων ανθρώπων για την ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών, των οποίων μάλιστα κάποια μέλη τους επισκέπτονται τη Γη, βασίζεται στα ακόλουθα:
-στις πολλές ιστορικές αναφορές εικονικές και γραπτές που μοιάζουν με "επαφές" με εξωγήινους (πίνακες ζωγραφικής, κείμενα)
-στις μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν κάποιο σκάφος το οποίο δεν μοιάζει με κάτι που γνωρίζουμε από τη δική μας, γήινη τεχνολογία.
-στις μαρτυρίες ανθρώπων για κάποια "επαφή" ή απαγωγή τους από εξωγήινο ον ή σκάφος
-σε "σημάδια" που σύμφωνα με κάποιους έχουν αφήσει εξωγήινοι στη Γη (όπως, τα περίεργα σχήματα σε χωράφια)
-στην άρνηση παραχώρησης πληροφοριών από την πλευρά των κυβερνήσεων (ειδικά των ΗΠΑ), όταν ρωτούνται για τέτοια θέματα.

Η έρευνα για τα θέματα αυτά διεξάγεται μέσα σε διάφορα πλαίσια. Έτσι, για παράδειγμα, αναφέρεται ως κλάδος παρα-επιστημονικός η "Ουφολογία", ο οποίος ασχολείται με τα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα. Ένα άλλο πλαίσιο είναι η ερασιτεχνική έρευνα που διεξάγεται στον κήπο του κάθε ανθρώπου ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο τυχαίνει να δει κανείς κάτι περίεργο. Ακόμη, ένας χώρος είναι η αστρο-αρχαιολογία. Με την έρευνα της ζωής στο διάστημα ασχολείται και η αστρο-βιολογία, η οποία ειδικότερα ενδιαφέρεται για τον τρόπο έναρξης της ζωής, τις προϋποθέσεις τις κ.λπ. Ανάμεσα στους κλάδους αυτούς συγκαταλέγεται και η εξω-βιολογία που ασχολείται με την έρευνα της ζωής έξω από τη Γη. Τέλος, υπάρχει μια πιο επιστημονική προσέγγιση που αφορά την προσπάθεια εξήγησης των μαρτυριών από επιστήμονες, φυσικούς, αστροφυσικούς, ψυχολόγους, ψυχιάτρους και άλλους.
Φωτογραφία που αναπαριστά ένα από τα "ευρήματα" στο Roswell

 

Συνέχεια στην επόμενη ενότητα: Μαρτυρίες

 

 

 

o επιστροφή

  © 2002 thelo.gr  -  All rights reserved